QN Sport+ Television N.V.

van Marwijk heeft nog steeds vertrouwen

Bert van Marwijk is er nog altijd zeker van dat hij Hamburger SV op het hoogste niveau kan houden. Met de Nederlander op de bank verloor de Noord-Duitse ploeg de laatste zes wedstrijden, waardoor het onder de rode degradatiestreep beland is. De onrust neemt toe, maar de oud-bondscoach predikt rust.

Van Marwijk schoof maandag aan voor een perspraatje, maar wilde geen vragen beantwoorden. Hij gaf alleen een verklaring af, een verklaring waarin hij benadrukte dat de rust terug moet keren binnen de club. “Wat de afgelopen dagen gebeurd is, is nieuw voor mij”, verwijst hij naar onder meer het wangedrag van de HSV-aanhang, die eigen spelers bedreigde en auto’s vernielde. “Ik heb het gevoel dat de club zichzelf in de weg zit. We wilden een eenheid blijven en niet uit elkaar vallen, maar het tegendeel lijkt te zijn gebeurd.”

Zondag, een dag na een pijnlijke 0-3 thuisnederlaag tegen Hertha BSC, kwam de leiding van Hamburger SV bijeen. Na een urenlang beraad besloot de club het vertrouwen in Van Marwijk uit te spreken. De Nederlandse coach weet zelf zeker dat hij nog altijd de juiste man is om het tij te keren. “Ik kan jullie verzekeren dat we zullen strijden tot het einde en dat we niet gaan degraderen. Ik ben ervan overtuigd dat dit gaat lukken.”

Hamburger SV verloor zijn laatste drie duels in de Duitse Bundesliga met 3-0. De eerstvolgende wedstrijd is woensdag, in de DFB Pokale tegen Bayern München. Op zaterdag staat een competitieduel met concurrent Eintracht Braunschweig op het programma, een week later komt Borussia Dortmund naar Hamburg.

Bron: FCupdate.nl