QN Sport+ Television N.V.

Vangelino Sastromedjo leidt The Lions naar de finale

The Lions hebben zich in de SZVB-playoffs als 1ste weten te plaatsen voor de finale; dit dankzij de 8 – 5 overwinning in de beslissende game 3 zondagavond in Nis. Erbij dient gezegd te worden dat de van Mengao overgekomen Vangellino Sastromedjo zoals altijd een zeer grote bijdrage heeft geleverd; met prachtige passes strooiende, 2 doelpunten en fantastisch leiderschap heeft de 34-jarige zaalvoetballer van  het jaar 2019 zijn nieuwe werkgever naar de finale gebracht.

Al heel vroeg kwamen de jongens onder trainer Lamsberg op een 1 – 0 voorsprong middels Giovanni Waal. De 2 – 0 volgde niet veel later toen Christopher Hall doelman Pandooi met een poeier laag over de grond verraste. Toen Romano Stekkel vanuit de bank verassend voor de 3 – 0 en de 4 – 0 zorgde, leek The Lions op rozen te zitten. Echter gaf Styx niet op en middels een prachtige actie scoorde Izaac de 1 – 4. Kort daarop benutte Pablo een strafschop (2 – 4) en bracht Marcelo de spanning weer geheel terug door de 3 – 4 in te tikken. Styx bleef aanvallen en Doesburg schoot beheerst de 4 – 4 binnen.

Desondanks hielden Sastromedjo en kornuiten het hoofd koel; voor het rustsignaal bezorgden Sastromedjo en Waal The Lions wederom een voorsprong van 6 – 4.

De 2de helft werd weer spannend toen Emilio Limon voor Styx de 5 – 6 scoorde. Aan beide kanten zouden er kansen onbenut blijven totdat Sastromedjo op perfecte wijze het leder over de breedte toegespeeld kreeg en Pandooi kansloos liet met een oerhard diagonaal schot (7 – 5).

In de slotfase zou Romano Stekkel van grote afstand de te ver uitgelopen Pandooi verschalken en officieel een einde maken aan de wedstrijd; 8 – 5 aldus de eindstand. Heel opmerkelijk is geweest de ontzettend veel voorkomende val- en glijpartijen gedurende de hele wedstrijd; het maakte het vooral voor de verdedigers bijzonder moeilijk hun werk op de juiste manier te doen.

Styx The KG komt nu uit tegen All Star in de herkansing; de winnaar uit de serie plaatst zich voor de finale.