QN Sport+ Television N.V.

VSJS start met lezing over doping

QN

De vereniging van sportjournalisten heeft op maandagavond jl het startsein gegeven met de nieuwe aanpak en tijdperk welke wordt ingeslagen. Na enkele maanden intensief en keihard te hebben gewerkt is de tijd aangebroken om het zware werk als sportjournalist voort te zetten in een goed organiseerde vereniging.

Het startsein werd aangekondigt met een prachtige lezing over Doping in de  sport. Een onderwerp die elke sportjournalist regardeert. De heer Clifton Keenswijk manager van de SADA ( Suriname Anti Doping Autoriteit ) heeft in twee uren tijd het ontstaan van dit onderwerp en wat er allemaal gebeurt in de sport met doping op een fantastische wijze gepresenteerd maar boven zeer kundig ook .Aanvankelijk was de bedoeling dat hij een uur spreekt tijd zou krijgen, maar eenmaal begonnen was het gelijk raakt omdat er veel interaktie ontstond tussen hem en de collega sportjournalisten die bereid waren om die avond te komen en in te zien hoe belangrijk het voor hun werk is. Verschillende aspekten die te maken hebben met doping  in de sport zijn besproken en de gevolgen en consequenties daarvan. De belangrijke zaken in de medische wereld waar het allemaal vandaar komt zijn ook aangehaald. Keenswijk  had alles keurig op een rij en in zijn presentatie was er altijd een definitie en uitleg met voorbeelden.

De sportjournalisten D.Romeo, Q.Nagessersing, T.Oosterwolde, J.Gajadin, E.Enig, R.Paragh, R.Bruce en K.Sanches die het nut ervan hebben in gezien om die avond aanwezig te zijn hebben in een keer gedetailleerde info gekregen vanuit de Sada over doping in de sport en hebben een fantastische bijdrage geleverd op deze geslaagde avond. Ondervoorzitter Marciano Zalman van vsjs was er niet bij vanwege uitlandigheid.  Afgesproken is op die avond met de heer Keenswijk dat er later in dit jaar zeker een vervolg zal plaastvinden.

Als reaktie gaf Desney Romeo ( Voorzitter VSJS)  aan bijzonder blij te zijn met deze belangrijke stap en dat het een zeer vruchtbare avond is geworden maar tegelijk ook zijn diepe teleurstelling heeft geuit aan het adres van de collega sportjournalisten die niet zijn komen opdagen. De opkomst was erg slecht terwijl ze de uitnodiging reeds twee weken van te voren hebben gehad en toen was er maar 1 afzegging. Deze vereniging gaat wat er ook gebeurt doorgaan, maar dan wel met collegas die serieus bezig zijn met ons vak. De eerst volgende aktiviteit van de vsjs is op 7 maart waarbij de vereninging op die dag 51 jaar zal bestaan .  De voorziiter besloot met te vertellen dat op die dag het  kalenderjaar met aktiviteiten aan serieuse collega sportjournalisten wordt gepresenteerd.

Quaraisy Nagessersing