QN Sport+ Television N.V.

Verhoor Blatter (86) uitgesteld wegens gezondheidsklachten: ’Voel me niet goed’

BELLINZONA – Het verhoor van voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter in de fraudezaak tegen hem is uitgesteld wegens gezondheidsklachten.

„Hooggerechtshof, ik voel mij niet goed. Ik heb een klacht die steeds terugkomt en dan kan ik niet goed ademen”, zei de 86-jarige Zwitser bij aanvang van het proces bij de rechtbank in Bellinzona. „Ik ben niet in staat om te antwoorden.”

Zijn advocaat Lorenz Emi vertelde kort daarna dat Blatter pijn op de borst heeft en ademhalingsmoeilijkheden. De federale rechtbank heeft het verhoor nu uitgesteld naar donderdag. Die dag zal ook medeverdachte, voormalig UEFA-voorzitter Michel Platini, een getuigenis moeten afleggen.

Dubieus

De twee oud-bestuurders staan terecht voor een verdachte transactie uit 2011. Platini ontving een betaling van omgerekend 1,8 miljoen euro van de wereldvoetbalbond. Volgens Blatter had de Fransman recht op dat bedrag vanwege verschillende werkzaamheden die hij zou hebben verricht. Zwitserse aanklagers trekken dat in twijfel. De FIFA wil dat Platini het geld teruggeeft. De FIFA schorste Blatter in 2015 vanwege de dubieuze betaling aan Platini, die zelf in 2016 aftrad als voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA.

DTSNV

Blatter en Platini riskeren tot vijf jaar cel voor fraude, oneerlijk bestuur, misbruik van vertrouwen en valsheid in geschrifte. Het proces loopt tot 22 juni. Omstreeks 8 juli wordt een uitspraak verwacht.

Bron:Telegraaf.nl