QN Sport+ Television N.V.

VERKLARING VSJS

Met grote verontwaardiging heeft de Vereniging van Sportjournalisten in Suriname (VSJS) kennisgenomen van het feit dat de voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond, John Krishnadath, heeft aangegeven dat verenigingen vrij staan om media te weigeren een interview af te staan. De FIFA heeft ten aanzien van de media een totaal andere visie dan die in Suriname door de SVB wordt geëtaleerd.

De VSJS respecteert zonder meer het feit dat ATV de rechten heeft voor live uitzendingen van de eerstedivisiecompetitie, maar kan zich niet terugvinden in het feit dat de SVB vrij brief geeft aan verenigingen om naar willekeur te bepalen met welk medium/welke sportjournalist er gesproken wordt. Waarschijnlijk heeft de hoogste voetbalorganisatie in Suriname geen idee van haar verantwoordelijkheden en welke precedenten er worden geschapen met deze maatregel.

Wij gaan er daarom vanuit dat de beslissing van de voorzitter berust op een misverstand en dat de berichtgeving zoals op donderdag 23 november 2017 door Starnieuws gepubliceerd gerectificeerd zal worden.