QN Sport+ Television N.V.

Verrassende nederlaag Japan tegen Costa Rica speelt Duitsland in de kaart

Japan heeft de sensationele stunt tegen Duitsland geen vervolg geven. Tegen Costa Rica speelde de ploeg van bondscoach Hajime Moriyasu nauwelijks iets klaar en leidde een keepersfout uiteindelijk zelfs nog een verrassende nederlaag in. Dat resultaat zal in Duitsland met gejuich worden ontvangen.

Japan kon na de verrassende zege van afgelopen woensdag op Duitsland uitstekende zaken doen als het ook van Costa Rica zou winnen, maar had grote moeite de gesloten defensie van de Midden-Amerikanen uit elkaar te spelen. Ook voormalig PSV’er Ritsu Doan, die na zijn succesvolle invalbeurt tegen de Duitsers een van de nieuwe gezichten in de basis was, onttrok zich niet aan de malaise.

 

Zo bleef Costa Rica vijf dagen na de historische afstraffing tegen Spanje (7-0) dit keer vrij eenvoudig overeind. Doelman Keylor Navas hoefde pas vlak na rust voor het eerst in actie te komen bij een schot van middenvelder Hidemasa Morita. Het was pas het eerste schot tussen de palen in het weinig verheffende duel. Ook twee vrije trappen op kansrijke posities waren niet aan Japan besteed.

 

Costa Rica creëerde zo mogelijk nog minder kansen, maar tien minuten voor tijd was het bij het eerste schot op doel van dit gehele WK (!) wel meteen raak. Na slecht uitverdedigen van Japan waagde rechtsback Keysher Fuller maar eens een poging. Hoewel zijn schot zeker niet onhoudbaar was, verslikte Shuichi Gonda zich er toch in. De Japanse doelman raakte de bal maar half en zag die in het doel ploffen.

 

DTSNV

Pas na die onverwachte treffer kwam het duel echt tot leven. Japan bracht met Takumi Minamino nog een verse aanvaller binnen de lijnen en kreeg ook nog een goede kans op de gelijkmaker, maar Navas toonde zich een bekwaam doelman en redde met een voet. Daardoor ligt de strijd in Groep E weer helemaal open en is Duitsland zelfs bij een nederlaag tegen Spanje nog niet uitgeschakeld.

vi.nl