QN Sport+ Television N.V.

Verstappen is coureur met record aantal inhaalacties in de Formule 1

Pirelli, de bandenleverancier in de Formule 1, heeft bevestigt dat Max Verstappen de meeste inhaalacties van dit jaar op zijn naam heeft staan. De Limburger haalde 78 keer een rivaal in. Het is zelfs het hoogste aantal van een Formule 1-coureur sinds 1983, het jaar waarin deze statistieken voor het eerst werden bijgehouden.

Inhaalacties in de eerste ronde van een race werden daarbij niet meegeteld. De Limburger haalde 78 keer een rivaal in. In totaal registreerde het Italiaanse bedrijf 866 inhaalmanoeuvres, een gemiddelde van 41,2 per Grand Prix.

Sebastian Vettel ging de boeken in als minst gepasseerde coureur van 2016. Hij werd in het hele seizoen slechts één keer ingehaald. Dat was door Verstappen in Brazilië. In die regenrace maakte de Nederlander indruk met een reeks van inhaalacties die de rijder van Red Bull naar de derde plaats voerde.

Fernando Alonso gaat de boeken in als de coureur die de meeste plaatsen pakte in de eerste ronde. De coureur van McLaren steeg in totaal 41 posities na de start. De Fin Valtteri Bottas scherpte dit jaar het snelheidsrecord aan in de Formule 1. Hij haalde tijdens de Grand Prix van Mexico een topsnelheid in zijn Williams-bolide van 372,5 kilometer per uur.

Verstappen kreeg na afloop van het seizoen voor het derde jaar op rij de prijs van de internationale autosportbond FIA voor de mooiste inhaalactie. Dat was voor de wijze waarop hij wereldkampioen Nico Rosberg (Mercedes) in de stromende regen buitenom passeerde in Brazilië.

Bron: ad.nl