QN Sport+ Television N.V.

Vertrekkende Dessers koestert Feyenoord voor de rest van zijn leven

Feyenoord en RC Genk maakten woensdagmiddag officieel wat VI eerder al meldde: Cyriel Dessers keert na zijn huurperiode in Rotterdam terug naar België. Feyenoord licht de optie tot koop in het contract niet en dus nam Dessers afscheid.

‘Ik heb een fantastische tijd bij Feyenoord gehad. Vorig jaar heb ik vlak voor het sluiten van de markt voor deze club gekozen en die beslissing is een van de beste uit mijn carrière geweest. Het hele seizoen was één groot avontuur, waarbij het succes in Europa en de prachtige interactie met het publiek er fier bovenuit steken. Ik koester rugnummer 33 en Feyenoord voor de rest van mijn leven’, aldus de makkelijk scorende spits op de website van Feyenoord.

 

Dessers maakte in totaal twintig doelpunten voor Feyenoord en had daar 41 wedstrijden voor nodig. De helft van zijn productie maakte de spits in het hoofdtoernooi van de Conference League: met tien doelpunten werd hij eerste topscorer van de nieuwe competitie.

 

‘Een memorabel jaar, om vele redenen. Cyriel heeft precies gedaan waarvoor we hem gehaald hebben: goals scoren en het verschil maken’, memoreert technisch directeur Frank Arnesen. ‘Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan het Europees succes dat de club dit jaar geboekt heeft. En ook niet onbelangrijk: hij heeft de harten van het publiek in De Kuip gestolen. We wensen hem daarom alle succes bij het vervolg van zijn voetballoopbaan.’

 

DTSNV

Het contract van Dessers bij Genk loopt nog twee jaar door. De club liep dit seizoen Europees voetbal mis met een tweede plek in de Europese play-offs.

vi.nl