QN Sport+ Television N.V.

Vettel blij met duurzaamheidsplan: ‘Het zou eens tijd worden’

Sebastian Vettel is blij met het duurzaamheidsplan dat de Formule 1 recentelijk heeft aangekondigd. De Duitser vindt het ambitieuze plan ‘een goede boodschap’ en het werd volgens hem dan ook ‘wel eens tijd’.

De Formule 1 wil dat alle evenementen vanaf 2025 duurzaam zijn en in 2030 wil de sport zelfs volledig klimaatneutraal zijn. Zo zal er onder andere een verbod komen op plastic dat slechts één keer gebruikt kan worden en zullen de teams overstappen op honderd procent duurzame kantoren, faciliteiten en fabrieken. Volgens Sebastian Vettel is het duurzaamheidsplan een stap in de goede richting.

”Het is goed om te zien dat mensen die beslissingen kunnen nemen en dingen kunnen veranderen ook echt denken aan verandering”, zegt Vettel tegen Racefans.net. ”Het is een ambitieus doel. Ik zou zelfs willen zien dat sommige doelen eerder behaald worden omdat we het ons niet kunnen veroorloven om te wachten. Het gaat dus zeker de goede richting op”, aldus Vettel.

Heldere uitdaging
De poging om de uitstoot van de Formule 1 te verminderen betekent volgens Vettel niet meteen dat de sport zijn karakter moet ‘verbergen’. ”De sport waar we zo van houden heet niet voor niets motorsport. We hebben een motor in onze auto. Het is dus misschien iets waar mensen van opspringen en graag kritiek op hebben en dit bedrog noemen. Ik denk dat we ons moeten focussen op de dingen die we kunnen doen om dingen te kunnen veranderen”, aldus Vettel.

”De uitdaging is dus helder”, vervolgt de Ferrari-coureur. ”We moeten de sport verbeteren, we moeten de show verbeteren en de passie laten groeien op basis van de waarden die we zo lang delen. Maar we moeten het duurzaam maken. Ik vind dat een ongelooflijke uitdaging, maar zoals ik al heb gezegd, het zou eens tijd worden”, sluit Vettel af.

Bron: Formule1.nl