QN Sport+ Television N.V.

Vidal akkoord met schikkingsvoorstel justitie

Arturo Vidal ontloopt een rechtszaak wegens rijden onder invloed tijdens de Copa América, het Zuid-Amerikaans voetbalkampioenschap. De middenvelder is akkoord gegaan met een schikkingsvoorstel van justitie. Vidal is twee jaar zijn rijbewijs kwijt en moet allerlei sociale projecten uitvoeren.

Crash

Vidal, een van de smaakmakers van de Copa América, crashte op 16 juni in de buurt van Santiago. Van zijn Ferrari bleef weinig over. Zelf hield hij slechts hele lichte verwondingen aan het incident over, maar de Chileen werd wel gearresteerd wegens rijden onder invloed.

Vidal werd kort daarna weer vrijgelaten en mocht bij de Chileense selectie van bondscoach Sampaoli blijven. Met de ijzersterke middenvelder van Juventus won Chili uiteindelijk het toernooi in eigen land.

Straffen

Naast het inleveren van zijn rijbewijs moet de middenvelder zijn wedstrijdshirt van de finale schenken aan de kazerne van de brandweerlieden die zijn brandende Ferrari blusten. Ook moet Vidal in de gevangenis motivatiespeeches geven en honderd voetbalshirts, voetballen en scheenbeschermers uitdelen.

Bron: nos.nl