QN Sport+ Television N.V.

Vier golfers spelen om ticket Europese Tour

Vier Nederlandse golfers maken nog kans om volgend jaar Joost Luiten te vergezellen op de Europese Tour. Daan Huizing, Maarten Lafeber, Reinier Saxton en Wil Besseling hebben zich geplaatst voor de finale van de zogeheten qualifying school. Dat toernooi begint zaterdag in het Spaanse Girona en duurt zes dagen. De beste 25 winnen een startbewijs voor de toernooien in de Europese Tour.

Dit jaar acteert alleen Luiten met een vaste kaart op het hoogste profniveau. Huizing debuteerde in 2014 op de tour, maar raakte meteen zijn kaart kwijt. Hij heeft zich dit jaar via goede resultaten op de Challenge Tour rechtstreeks gekwalificeerd voor de finale in Girona.

Besseling, Lafeber en Saxton plaatsten zich via kwalificatietoernooien, die verdeeld over Spanje werden afgewerkt. Besseling eindigde als vijfde in Valencia, Saxton werd zevende in Castellon en Lafeber dertiende in Tarragona. De veertigjarige Lafeber speelde in 2013 zijn laatste volledige seizoen op de Europese Tour. Hij won in 2003 het KLM Open.

Door: AD.nl