QN Sport+ Television N.V.

Vinícius wordt bij Real Madrid nog betaald als een zestienjarige

Vinícius Júnior heeft zich dit seizoen nadrukkelijk laten zien bij Real Madrid. Zijn beloning staat daar in schril contrast mee.

Met tien goals en zeven assists in zeventien duels is Vinícius dit seizoen een van de uitblinkers bij De Koninklijke. Tegelijkertijd is hij ook de slechtst betaalde speler in de Madrileense selectie. De 21-jarige aanvaller speelt namelijk voor het salaris waarmee hij jaren geleden akkoord ging.

‘Ik heb nog een contract dat ik tekende toen ik zestien was’, zei Vinícius tegen Diario AS. De aanvaller zit er niet mee. ‘Veel spelers zouden ervoor willen betalen om hier te zijn. Ik maak me niet druk. Dit is de beste club in de wereld en ik wil hier nog heel lang blijven.’

Ongetwijfeld zal er een inhaalslag worden gemaakt als Vinícius een nieuw contract tekent dat in de plaats komt van zijn huidige verbintenis tot medio 2024. Want zijn magere beloning is geen reden voor hem een vertrek te overwegen. ‘Ik wil zo’n carrière hebben als Ronaldo, Sergio Ramos en Marcelo. Ik wil hier net zoals zij lang spelen.’

vi.nl