QN Sport+ Television N.V.

Vitesse breekt pijnlijke records met puntenstraf en degradatie

tromoto nv

Vitesse heeft diverse negatieve records gebroken met de enorme puntenstraf en de degradatie die daar een gevolg van is. De Arnhemmers kregen van de licentiecommissie van de KNVB achttien punten in mindering. Dat is de grootste puntenstraf ooit in het Nederlandse profvoetbal.

Sterker nog, Vitesse stoot AGOVV en Fortuna Sittard van de troon met een verdubbeling van het recordaantal strafpunten. In het seizoen 2010/11 kreeg de club uit Apeldoorn negen punten aftrek. In het seizoen 2016/17 kreeg Fortuna Sittard dezelfde puntenstraf. MVV Maastricht staat op de vierde plek met acht punten in mindering tijdens het seizoen 2010/11.

Doordat Vitesse nu op -1 punt staat in de Eredivisie, is het gat naar de koploper (PSV) nu 82 punten. Nooit eerder was het gat tussen de hekkensluiter en de koploper zo groot. Voor Vitesse dreigt nu het record van slechtste Eredivisie-ploeg ooit. Dat negatieve record is nu in handen van RBC Roosendaal, dat in 2006 op negen punten eindigde. Vitesse heeft nog vier wedstrijden te gaan om te voorkomen dat het de slechtste Eredivisie-ploeg ooit wordt.

Vitesse weet dus op 19 april al dat het degradeert naar het tweede niveau van Nederland. In de laatste vijftien jaar degradeerde alleen RKC in 2009/10 vroeger in het seizoen. Voor de Waalwijkers viel het doek destijds op 13 april 2010. FC Dordrecht degradeerde in het seizoen 2014/15 net als Vitesse ook op 19 april.

(VI.nl)