QN Sport+ Television N.V.

Vitesse reageert met enige opluchting op KNVB-vonnis

tromoto nv

Dat er voor Vitesse een sanctie uit Zeist aan zat te komen omdat de club niet voldeed aan bepaalde licentie-eisen, was voor insiders geen geheim meer. Vrijdag kwam het vonnis naar buiten: achttien punten aftrek, de zwaarste puntenstraf uit de geschiedenis van het Nederlandse voetbal. Vitesse heeft gereageerd op het verdict.

Belangrijk om te vermelden: de puntenaftrek is definitief. Op de website van Vitesse verklaart de club dat het niet in beroep zal gaan tegen de puntenaftrek, die de ploeg van Edward Sturing definitief tot de Keuken Kampioen Divisie veroordeelt. ‘De club wil zich immers focussen op het behoud van de licentie. Een dergelijke beroepszaak gaat daar niet aan bijdragen’, schrijft de Arnhemse club op de website.

Het goede nieuws voor Vitesse is dat de KNVB niet is overgegaan tot het ontnemen van de licentie, zo benadrukt Edwin Reijntjes, op interim-basis algemeen directeur in GelreDome. ‘Wij zijn enorm blij met de kans die ons wordt geboden ten behoeve van het behouden van onze licentie. Ook dit hing aan een zijden draadje. In de reactie van de licentiecommissie is echter duidelijk te lezen dat er vertrouwen is in de nieuwe koers van de club. Daar klampen wij ons aan vast en gaan we volle bak mee door’, aldus Reijntjes.

De geel-zwarten spelen nu dus nog vier wedstrijden die verstoken zijn van sportief belang. In eigen huis komen Fortuna Sittard en Ajax nog op bezoek, terwijl de Gelderse club nog uit speelt tegen FC Utrecht en SC Heerenveen. Door de puntenaftrek heeft Vitesse nu -1 punt en is behalve degradatie ook de positie van hekkensluiter vastgelegd. FC Volendam (19 punten) is niet meer te achterhalen.

(VI.nl)