QN Sport+ Television N.V.

‘ Voel me bijzonder vereerd om voor Suriname uit te mogen komen’

Tjarron Chery, prof voetballer van Maccabi Haifa, werd onlangs officieel de 2de voetballer na Nigel Hasselbaink om uit te mogen komen voor Natio Suriname. Chery geeft in een interview met QN – Sports aan dat hij al eens mocht meedoen met de Suriprofs, maar dat dit inderdaad het echte werk is. De aanvallende middenvelder houdt hier een heel bijzonder gevoel aan over.

Het had maar een haartje gescheeld of Chery was in 2015 voor Oranje uitgekomen, nadat hij aan de hand van zijn goede prestaties opgeroepen werd door de bondscoach. Echter maakte Chery geen minuten. Met Dean Gorre bleef de band wel altijd goed en toen laatstgenoemde hem vroeg voor Suriname uit te komen, zag Chery dat wel zitten. Verder vindt hij het wel erg jammer dat zijn papieren niet eerder in orde zijn gekomen, omdat het proces hiervan zo een 5 jaren heeft geduurd.

Ondanks zijn leeftijd van 32 voelt hij zich nog bijzonder fit en durft te garanderen dat hij nog zeker een aantal jaren meekan op top nivau; hij kijkt er zeer naar uit om Suriname te vertegenwoordigen.