QN Sport+ Television N.V.

Volleybalbond in zee met Braziliaanse coach

PARAMARIBO – De Surinaamse Volleybalbond (Suvobo) heeft de Braziliaan Augusto Sabbatini aangetrokken als coach. Hij zal zich gedurende drie maanden – juni tot en met augustus 2021 – bezighouden met de nationale mannenselectie en junioren volleyballers. De samenwerking kwam tot stand nadat een project van de bond werd goedgekeurd door de ontwikkelingscommissie van de FIVB, de mondiale overkoepeling.

De bond is intussen bezig de nieuwe competitie voor te bereiden, waarbij rekening wordt gehouden met de Covid-19-protocollen. De startdatum wordt op de algemene ledenvergadering van 9 januari bekrachtigd. De bond neemt het voorstel van de leden mee om de competitie in de openlucht af te werken.

De inschrijfgelden zijn al bekend: SRD 1.500 voor junioren en recreanten, SRD 2.000 voor de eerste klasse en SRD 3.000 voor de hoofdklasse. Suvobo-voorzitter Lionel Blokland meent dat de inschrijvings- en overschrijvingsperiode in bestuurskringen zullen worden geëvalueerd, voordat een definitieve datum wordt bepaald.

Als compensatie voor de competitie die in maart abrupt werd beëindigd vanwege de uitbraak van het coronavirus heeft de bond alle verenigingen twaalf volleyballen geschonken. Daarnaast zullen 21 scholen en de districten Nickerie en Wanica ballen krijgen om de sport verder te ontwikkelen.

Blokland vertelt dat er vanuit Texas twee full scholarships aan Suriname zijn aangeboden voor meisjes op de aanvallerspositie. Momenteel zijn Cabriëlla Bouterse en Ketura Margaret actief op (junior)collegeniveau in de Verenigde Staten. Daarvoor hebben ook onder anderen Sigourney Kamé, Jill Arlaud, Lakeesha Esseboom, Sandrina Hunsel en Janice Valies in de VS gevolleybald.

Dwtonline.com