QN Sport+ Television N.V.

Volleyballers nog zonder winst in Pan Am Cup

PARAMARIBO – Suriname zit na vier speeldagen in de Men’s Volleyball Pan American Cup in de Dominicaanse Republiek nog zonder winst. De jongste nederlaag werd maandagmiddag geleden tegen Verenigde Staten: 0-3 (14-25, 11-25, 14-25).

Keven Sporkslede vindt niet dat het verlies te wijten is aan motivatie. “Het is meer een reality check. We komen steeds tegen sterkere landen uit en ze hebben veel meer wedstrijden in hun benen. Wij hebben sporadische momenten waarbij we vijf tot zes punten heel goed kunnen bijbenen en daarna zakken we weg. We kunnen het niveau gewoon niet aanhouden en dat heeft te maken met trainingen.”

Sporkslede meent dat demotivatie normaal is “als je niet uit een situatie kan komen omdat de tegenpartij op z’n sterkst is. Maar we geven wel alles op het veld”. Het is tijd om terug te gaan naar de basis. “We hebben drie maanden een nieuw spel van Augusto Sabbatini meegekregen en moeten dat nu uitvoeren. Als we dat kunnen aanhouden dan zal het wel lukken.”

 

Zefanio Breinburg meent dat Suriname niet bang is voor de tegenstanders. “Ik heb zelf met mijn ogen gezien dat ze juist geïntimideerd of bang waren voor ons.” De international meent verder dat er geloof is “in onszelf en als team. Het systeem van Sabbatini is wel van toepassing op dit niveau”. Volgens hem worden zowel de spelers als het team beter en groeien ze.

Amerika blokkeerde zes aanvallen van Suriname in de openingsset. De ploeg voerde ook nog dertien succesvolle kills uit tegenover zeven voor Suriname. De nationale selectie hield in de tweede set tot 4-4 stand. De Amerikanen namen daarna vooral uit aces over en profiteerden daarnaast van passfouten van Suriname.

Ethan Asimia gaf Suriname hoop door naar het einde van de derde set uit opeenvolgende aanvallen te scoren. David Pinas hielp de achterstand verder inlopen tot 12-19. Ethan Champlin maakte het duel uiteindelijk af met een simpele overspeelbal. De spelers van Suriname stonden er als versteend bij.

Beide landen maakten twintig fouten, maar de winnaar domineerde in kills (36 om zestien), blocks (zeven om drie) en aces (twaalf om nul). Asimia leidde Suriname met zes punten (vijf kills en een block). Zefanio Breinburg en Keven Sporkslede noteerden elk vijf punten.

Jacob Pasteur werd met negentien punten (dertien kills en zes aces) topscorer bij de Amerikanen. Goede ondersteuning genoot hij van Champlin met dertien punten. Suriname (0-4) treft dinsdag Puerto Rico, terwijl de Verenigde Staten (3-1) het daarna opnemen tegen Canada.

Dwtonline.com