QN Sport+ Television N.V.

Volleybalmannen blijven thuis

PARAMARIBO – Door Surinames deelname aan de Continental Volleyball Cup is er een streep. Financiële middelen liggen daar, net als in 2019, ten grondslag aan. “We lopen al langer dan drie maanden achter het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) aan om de financiële middelen vrij te krijgen”, meent Lionel Blokland, voorzitter van de Surinaamse Volleybalbond (Suvobo).

Hij is zich ervan bewust dat de moed bij de selectiespelers aan het zakken is, “maar we werken er met man en macht aan dat ze toch nog aan een toernooi kunnen deelnemen” Gemikt wordt op de zestiende Pan-American Cup in Santo Domingo, de Dominicaanse Republiek, van 1 tot 11 september. De Continental Volleyball Cup is van 16 tot en met 24 augustus in Mexico. “Ik vind het triest dat de waardering en erkenning van de seniorenselectie, die Caribisch kampioen is, uitblijft. We hopen dat dit in de toekomst beter wordt.”

 

“Ik ben zeker teleurgesteld, omdat je vóór vertrek alle voorbereidingen qua werk en het dagelijks leven probeert te treffen”, reageert aanvoerder Keven Sporkslede. “We hadden zoiets al meegemaakt en je hoopt dat het niet meer gebeurt. De bond geeft aan dat wij ons moeten focussen op de Pan-American Cup, dus laten wij kijken wie nog gemotiveerd is. Laten we alle moeite doen om die toch te halen.”

Suriname zal tijdens dat toernooi geen gebruik kunnen maken van de expertise van de internationale coach Augusto Sabbatini, die de ploeg klaarstoomde voor de Continental Volleyball Cup. Zijn missie in Suriname eindigt namelijk op 31 augustus. De Braziliaan raakt steeds meer ingenomen met de progressie van de spelers. “De focus was de afgelopen trainingen meer op het analyseren van het spel van de tegenstander, hun acties en het creëren van strategieën. Ik had graag met het team willen zijn, maar de toekomstige toernooien plannen we met de Suvobo en nationale coaches”, aldus Sabbatini.

De Suvobo mikt op de Cubaan Sergio Valdez, die al jaren in Suriname woont en een wezenlijke bijdrage levert aan het selectiegebeuren. “Hopelijk komen de stukken van Valdez snel in orde”, aldus Blokland.-.

Dwtonline.com