QN Sport+ Television N.V.

Volleybalseizoen Cabriëlla Bouterse in VS over

PARAMARIBO – “Ons seizoen is nu officieel afgelopen.” Woorden van Cabriëlla Bouterse nadat ze zaterdag bij haar opwachting met Ave Maria University (AMU) uit de eerste ronde van de 42ste Annual Volleyball National Championship werd gewipt. Concordia was daarvoor met een straight sets zege (25-12, 25-23, 25-19) de boosdoener.

Er staat nu officieel niets meer op schema voor AMU, die met Bouterse  op 13 november de eerste Sun Conference Tournament-titel ooit won. Terugkijkend op de wedstrijd tegen Concordia gelooft de Surinaamse volleybalinternational dat haar team nerveus was. “Het was de eerste keer dat we met een ‘bigger crowd’ speelden. Ik ben erger gewend, maar de ‘pressure’ op ons team was ‘on’ en ik denk dat dat een grote rol heeft gespeeld.” Ze vindt dat ze goed heeft gespeeld. “Ergens vind ik het jammer, in die zin dat ik toch meer kon doen.”

 

De pass was naar haar zeggen een beetje slecht “en sommige dingen gingen niet zo goed waardoor ik niet nog meer aangespeeld kon worden. Ik had wel meer kunnen geven.Volgend jaar begint beachvolleybal voor ons en pas in augustus starten we weer met een nieuw seizoen van indoor volley.”

Bouterse kan zich nu focussen op de nationale U23-vrouwenvolleybalselectie van Suriname, die van 30 november tot en met 4 december zal meedoen aan de Junioren Pan-Amerikaanse Spelen in Colombia. “Mijn ticket staat geboekt voor 29 november. Als ik het goed heb, vliegt de selectie naar Miami en ontmoet ik ze daar om dan met ze door te vliegen.”

 

Dwtonline.com