QN Sport+ Television N.V.

Volleybalselectie start Panam Junior Games tegen gastland Colombia

CALI — De Surinaamse damesvolleybalselectie staat vandaag bij haar opwachting  (woensdag 1 december) in poule A van de eerste Panam Junior Games gelijk voor een dobber. In Cali, Colombia treft zij het gastland. Op 2 en 3 december zijn respectievelijk Mexico en Argentinië de andere opponenten. In poule B zitten Puerto Rico, Brazilië, de Dominicaanse Republiek en Peru. Tot nog toe is sinds hun vertrek uit Suriname alles goed en vlot verlopen en wordt gehoopt dat die trend zich ook op het veld zal voortzetten.

Volgens bondscoach Fenno Misidjan is de selectie er helemaal klaar voor. Hij verwacht vanwege de goede voorbereiding die zij achter de rug hebben, dat een goed toernooi afgedraad wordt. “Ons hoofddoel is om hoger te eindigen dan het vorig toernooi en ons ranking te verscherpen”, zegt de oefenmeester. “Onze voorbereiding is goed geweest. Wij hebben vijf keren per week getraind.” Misidjan verwacht een goed toernooi, mooi spel, enerverende wedstrijden, zowel fysiek en mentaal.

 

Misidjan geeft aan dat zij er bewust van zijn dat de tegenstanders op het niveau zijn waar zij de afgelopen jaren hard voor hebben gewerkt. Zij hebben het tijdens de voorbereiding vaker hierover gehad. “Zij weten dat trouwens ook en hebben dat ook kunnen proeven op het toernooi in Mexico. Het kan en moet dus alleen maar beter worden dan de laatste performance”, vervolgt de bondscoach. Over de tegenstanders weten zij niet veel, maar Suriname zal er alles aan doen om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. “Wij hebben met deze spelers een goed team om goed spel te laten zien”, geeft hij aan.

Een aderlating voor Suriname is dat Ketura Margaret niet met de selectie is meegereisd. Volgens Misidjan konden zij geen vervanger in haar plaats meenemen. “Op het moment dat we het wisten, konden er volgens het Surinaams Olympisch Comité (SOC) geen wijzigingen meer worden gemaakt. We zijn dus maar met elf spelers en twee coaches. Geen eigen teammanager en ook geen fyshio”, vertelt de coach.

 

Volgens hem zal het gemis van Margaret zal er sowieso zijn. Vooral omdat zij haar niet hebben kunnen vervangen met een speler van haar kaliber. “Zij is één van de beste spelers, maar wij gaan het zonder haar moeten doen.” Gelukkig dat Cabriëlla Bouterse en Lakeesha Esseboom er wel bij zijn. Dit tweetal kon door dat zij in het buitenland studeren en trainen niet aan de voorbereidingen deelnemen. “Gelukkig waren zij in het buitenland wel in training en hebben zij hier wel met de groep kunnen trainen”, zegt Misidjan opgelucht.

Over de reis en de organisatie heeft Misidjan niets te klagen. “Er waren geen vertragingen. Wij moesten wel vier uren wachten op de aansluiting Cali, maar waren daarop al voorbereid. En qua logistiek was alles goed uitgezet toen wij arriveerden in Cali”, zegt de coach.
Door: Marinio Balsemhof (VSJS)