QN Sport+ Television N.V.

Volleybalsters ook ten prooi van Mexico

CALI – De nationale U23-vrouwenvolleybalselectie van Suriname heeft ook in haar tweede optreden in de Junior Pan-Am Games geen vuist kunnen maken. Mexico stuurde TeamSu donderdagavond met lege handen (25-9; 25-5 en 25-12) terug.

 

Net als in de openingspartij van woensdagavond tegen gastland Colombia speelde ook deze keer zenuwen de Surinaamse dames parten. Suriname heeft vrijdag nog het duel tegen Argentinië, een partij van administratief belang aangezien de nationale ploeg al is uitgeschakeld voor verdere deelname.

 

Aanvoerder Gabriëlla Bouterse vindt het jammer, maar is van mening dat men niet zo zwaar moet tillen aan het resultaat. De selectie is naar haar zeggen jong en moet nog veel ervaring opdoen.

 

“We zitten in een leerproces om te groeien als team. Dit is een hoger niveau, dus verwacht niets anders van de tegenpartij dat zij op een hoog niveau spelen. Dit zijn de beste meisjes van Suriname. Zij moeten alleen vaker aan internationale toernooien meedoen, omdat het niveau van Suriname hen niet beter maakt. Wij kennen elkaar al. Wij moeten nu de andere landen en technieken gaan leren kennen”, aldus de captain, die in de VS studeert en speelt.

Coach Fenno Misidjan deelt dezelfde mening. “De Surinaamse speelsters zijn qua leeftijd en ervaring erg jong.” Hij meent verder dat faalangst ook heeft geleid tot vele fouten. Hierdoor maakten bepaalde van zijn dames verkeerde keuzes. Suriname heeft volgens Misidjan en Bouterse lange spelers nodig.

 

Bouterse vindt dat zij ondanks de twee verliezen nog gemotiveerd zijn om te spelen tegen Argentinië. Zij hoopt dat ze deze keer zonder zenuwen spelen en tot een beter resultaat komen. “Morgen is all or nothing”, aldus de aanvoerder.

Door: Marinio Balsemhof (VSJS)