QN Sport+ Television N.V.

Volleybalsters slopen ook Italië

De Oranje volleybalsters zijn weer een stap dichter bij plaatsing voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro van komende zomer. Op het olympische kwalificatietoernooi in het Turkse Ankara werd Italië in de halve finale met 3-0 afgedroogd. De winnaar van het toernooi plaatst zich voor Rio.

De volleybalsters begonnen dramatisch aan het toernooi met een 2-3 nederlaag tegen Duitsland. Op dat moment zag het er slecht uit voor bondscoach Giovanni Guidetti en zijn vrouwen. Dankzij 3-0 zeges op Turkije en Kroatië werd alsnog een plaats in de halve finale afgedwongen.

Italië, de nummer twee uit de andere groep, maakte het de ploeg van Guidetti bij vlagen lastig, maar trok uiteindelijk aan het kortste eind : 25-23, 25-21 en 25-19.

Mocht Oranje de finale, die morgen op het programma staat, verliezen, dan kan de ploeg zich via een tweede kwalificatietoernooi in Japan alsnog plaatsen voor de Spelen. In de eindstrijd wacht de winnaar van de andere halve finale tussen Rusland en Turkije die vanavond op het programma staat.

Telesport