QN Sport+ Television N.V.

Volleybalsters strijdend ten onder

PARAMARIBO – Suriname heeft de U23 Women Pan American Cup in Aguascalientes, Mexico als vierde afgesloten. De volleybalsters hebben zondagavond hun huid duur verkocht in de strijd om de derde plaats, maar moesten zich uiteindelijk gewonnen geven tegen Puerto Rico: 22-25, 22-25, 27-29.

Suriname stond in de derde set twee keer op setpoint nadat Ketura Margaret en Sharon Balkaran respectievelijk 25-24 om 26-25 maakten. Maar Puerto kwam beide keren langszij en zette het duel uiteindelijk op slot nadat de serve van Maria Verrier niet goed werd opgevangen.

 

De Surinaamse volleybalsters boden ook in de eerste twee sets goed tegenstand, maar schoten op het einde steeds te kort. Cabriëlla Bouterse (vijf kills, drie blocks, twee aces) en Margaret (negen kills en een ace) noteerden beiden tien punten voor Suriname.

Judy-Ann Gravenbeek (vier punten), Zoureena Koningverander en Sharon Balkaran (elk drie) en Esther Tammenga (twee) leverden ook een bijdrage. Beatres Fuertes (zestien kills en een blok) leidde Puerto Rico met zeventien punten. Suriname kwalificeerde zich voor de eerste Junior Pan Am Games (25 november-5 december) in Cali, Colombia.

Dwtonline.com