QN Sport+ Television N.V.

Volleybalsters Yellow Birds verrassen Condor

Yellow Birds leidt de vrouwen eersteklasse volleybalfinale met 1-0. In de eerste finalewedstrijd werd Condor vrijdagavond in straight sets (24-26, 25-13) geklopt. Roberto Joval had de winst niet zo makkelijk verwacht. “We zijn wel goed teruggekomen in de eerste set”, zei de Yellow Birds-coach.

Zijn speelsters veerden in de openingsperiode terug van een 9-15 achterstand om die uiteindelijk met 26-24 te winnen. Condor leek in de daaropvolgende set uitgeblust te zijn. De Gele Vogels leidden met 10-0 voordat Condor scoorde. Yellow Birds bleef domineren en claimde de set uiteindelijk na een spike van captain Eliane Seymonson.

Whitney Nijman, Farah Mahabir, Ralitza Vyent droegen ook bij in de winst. Bij Condor was Shanice Piqué onhoudbaar. Goede ondersteuning genoot ze van Shanifa Saba. Michelle Calor had een mindere dag. Condor-coach Eric Aikman had niet veel te zeggen over het verlies. De tweede finalewedstrijd wordt zaterdagmiddag gespeeld in de Lyco-hal. “Mijn speelsters hebben gezegd dat ze gaan afmaken. Ik heb dus niets te zeggen”, aldus Joval.

dwtonline.com