QN Sport+ Television N.V.

Voorbeschouwing: AC Milaan – Olympiacos (Europa League Grp. F)

Een van de mooiste affiches van deze speelronde in de Europa League is de ontmoeting tussen AC Milan en Olympiacos in het San Siro. Beide gevallen grootmachten zijn in het op-een-na belangrijkste clubtoernooi van Europa op zoek naar eerherstel.

AC Milan: De Italianen willen naar de Champions League

AC Milan moest zich twee weken geleden tevreden stellen met een zuinige 0-1 overwinning op het nietige Dudelange uit Luxemburg, na een van richting veranderd schot van Gonzalo Higuain. Desalniettemin was deze zege dik verdiend, want de Italianen waren met achttien doelpogingen, tien hoekschoppen en een bal op de paal duidelijk een maatje te groot voor de voetbaldwerg.

Ook in eigen land moet AC Milan haar draai nog vinden, maar dankzij de fraaie 1-4 zege op Sassuolo van afgelopen weekeinde zit trainer Gennaro Gatusso weer wat steviger in het zadel bij de Rossoneri. Met een voorlopige elfde plaats in de Serie A zijn de Milanezen echter nog steeds ver verwijderd van Champions League-kwalificatie, de doelstelling van dit seizoen. In plaats van Olympiacos-thuis ligt de focus daarom vooral op de thuiswedstrijd tegen Chievo van aankomend weekeinde. Het zou dus goed kunnen dat Gatusso donderdagavond wat gaat rouleren. Higuain kwam vanwege lichte klachten afgelopen weekeinde niet in actie, maar is inmiddels wel weer beschikbaar voor de Milanezen.

Olympiacos: Griekse hoogmoed

Met twaalf Griekse landstitels in de afgelopen dertien jaar vindt Olympiacos van zichzelf dat het eigenlijk in de Champions League thuishoort. Deelname aan de groepsfase van ce Europa League vinden de fans eigenlijk wat te min. De Griekse hoogmoed gaat ver, want in Piraeus wordt al hardop gedroomd van minimaal een plaats in de halve finales.

Met de Griekse ambitie is dus niets mis, maar de uitvoering op het veld is een stuk minder. In de eerste groepswedstrijd, nota bene in het eigen Karaiskakis Stadium, had Olympiacos tegen het Spaanse Real Betis met slechts dertig procent balbezit nauwelijks wat in de melk te brokkelen en kwam het met een doelpuntloos gelijkspel nog goed weg. Een absolute wanprestatie, want Real Betis is met alle respect natuurlijk geen Europese grootmacht. Maar goed, hierdoor weten we natuurlijk wel wat trainer Pedro Martins donderdagavond van plan zal zijn in het San Siro. Ook tegen AC Milan zullen de Grieken vrijwel zeker de bus parkeren en het initiatief aan de thuisclub laten.

Bron : Voetbalwedden.net