QN Sport+ Television N.V.

Voorbeschouwing: Portugal – Chili (Confederations Cup Final Stage)

Zowel Portugal als Chili voldeden aan de verwachtingen door zich te kwalificeren voor de halve finales van de Confederations Cup. Nu gaat het er voor hen pas echt om spannen, want slechts een land plaatst zich voor de finale!

Portugal: Topfavoriet voor toernooiwinst

Portugal kroonde zich in groep A eenvoudig tot groepswinnaar en is op basis van haar sterke spel de voornaamste kandidaat om deze editie van de Confederations Cup op haar naam te schrijven. Vanaf dit moment is elke misstap echter direct fataal. ‘We zijn er klaar voor,’ aldus verdediger Eliseu. ‘We weten wat we moeten doen om de finale te bereiken.’

Uiteraard draait bij de Portugezen alles om Cristiano Ronaldo. De superster is in Spanje beschuldigd van belastingontduiking en hij zou weg willen bij zijn club Real Madrid, maar die geruchten hebben geen negatieve invloed op zijn spel. Tegen Rusland (1-0 winst) tekende CR7 voor de enige treffer van de wedstrijd en ook tegen Nieuw-Zeeland (4-0 winst) deed hij een duit in het zakje. Cristiano Ronaldo lijkt in topvorm en is hard op weg naar zijn tweede finale met Portugal in amper een jaar tijd. Bondscoach Fernando Santos kan echter niet beschikken over de geblesseerde vleugelverdediger Guerreiro. Eliseu zal waarschijnlijk zijn positie bekleden. Spelmaker Bernardo Silva trainde de afgelopen dagen apart, maar lijkt de kraker tegen Chili wel te gaan halen.

Vermoedelijke opstelling Portugal

Rui Patricio; Eliseu, Bruno Alves, Jose Fonte, Nelson Semedo; Moutinho, William Carvalho; Quaresma, Bernado Silva; Cristiano Ronaldo, Andre Silva

Geblesseerde spelers Portugal

  • Guerreiro

Twijfelgevallen Portugal

  • Bernardo Silva

Laatste resultaten van Portugal

24-06-2017 Nieuw-Zeeland Portugal Confederations Cup Grp. A 0 – 4
21-06-2017 Rusland Portugal Confederations Cup Grp. A 0 – 1
18-06-2017 Portugal Mexico Confederations Cup Grp. A 2 – 2
09-06-2017 Letland Portugal World Cup Qualification UEFA 1st Round Grp. B 0 – 3
03-06-2017 Portugal Cyprus Friendlies 4 – 0
28-03-2017 Portugal Zweden Friendlies 2 – 3

Chili: Het einde van een tijdperk is nabij

Ook Chili wist aan de verwachtingen te voldoen door zich in groep B achter groepswinnaar Duitsland te kwalificeren voor de halve finales. Toch is La Roja duidelijk nog niet op stoom. De Zuid-Amerikanen wonnen hun openingswedstrijd tegen Kameroen met 2-0, maar kwamen in de tweede groepswedstrijd tegen Duitsland niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Een tegenvaller, aangezien de Duitsers met een B-selectie naar Rusland zijn afgereisd. Chili had het echter lastig tegen het energieke Duitsland en mocht zelfs in de handen knijpen met het gelijkspel. Ook in de afsluitende groepswedstrijd tegen Australië kwam het elftal van bondscoach Pizzi met de schrik vrij: 1-1. Australiër Sainsbury hielp in de tweede helft een dot van een kans om zeep en voorkwam daarmee een eventuele vroegtijdige uitschakeling van Chili.

Al met al heeft Chili de juiste vorm dus nog niet te pakken. Met name tegen de jonge honden van Duitsland en Australië hadden de oudere Chilenen het enorm lastig. Spelers als Bravo, Medel, Vidal en Sanchez zijn degenen die de kar moeten trekken. Zij raken echter op leeftijd, terwijl er vooralsnog geen vervangers klaar staan. Deze Confederations Cup en het WK van volgend jaar zijn voor deze generatie de laatste kansen op succes. Voor superster Alexis Sanchez is dit dus het moment om zijn land bij de hand te nemen. De vleugelspits was dit toernooi pas eenmaal trefzeker, maar hij speelt wel degelijk een sterk toernooi.

Vermoedelijke opstelling Chili

Bravo; Mena, Medel, Roco, Isla; Vidal, Diaz, Aranguiz; Sanchez, Vargas, Fuenzalida

Laatste resultaten van Chili

25-06-2017 Chili Australië Confederations Cup Grp. B 1 – 1
22-06-2017 Duitsland Chili Confederations Cup Grp. B 1 – 1
18-06-2017 Kameroen Chili Confederations Cup Grp. B 0 – 2
13-06-2017 Roemenië Chili Friendlies 3 – 2
09-06-2017 Rusland Chili Friendlies 1 – 1
03-06-2017 Chili Burkina Faso Friendlies 3 – 0

Bron: voetbalwedden.net