QN Sport+ Television N.V.

Voormalig nummer één Wozniacki stopt na Australian Open met tennis

Caroline Wozniacki zet na de Australian Open in januari een punt achter haar tennisloopbaan. Dat maakte de 29-jarige Deense vrijdag bekend via Instagram.

“In de laatste maanden heb ik gerealiseerd dat er meer is in het leven dan alles tennis. Na mijn huwelijk met David is een van mijn doelen om een gezin te stichten”, motiveert ze haar besluit om op 29-jarige leeftijd te stoppen met toptennis.

“Dit heeft niets te maken met mijn gezondheid en voelt ook niet als een definitief afscheid. Ik kijk ernaar uit om mijn opwindende reis met iedereen van jullie te delen!”

Wozniacki bezette van oktober 2010 tot 30 januari 2012 bijna onafgebroken de nummer één-positie op de WTA-ranglijst. In februari 2011 stootte de Belgische Kim Clijsters haar één week van de troon. Ze schreef in 2018 de Australian Open op haar naam. Het is de enige Grand Slam die ze won in haar loopbaan.

In 2009 en in 2014 reikte Wozniacki tot de finale van de US Open. In beide edities moest ze zich gewonnen geven. In 2009 was Clijsters te sterk voor de Deense, vijf jaar later boekte thuisspeler Serena Williams haar zesde eindzege in New York.

Wozniacki bezet momenteel de 37e plaats op de wereldranglijst. Ze haalde in haar loopbaan ruim 31 miljoen euro aan prijzengeld op.

De Australian Open wordt van 20 januari tot 2 februari afgewerkt in Melbourne.

 

Bron : NU.nl