QN Sport+ Television N.V.

Voortzetting scholenzaalvoetbalcompetitie onzeker

Het is onduidelijk wanneer de scholenzaalvoetbalcompetitie wordt hervat. Voorzitter Rolf Verwey van de Surinaamse Zaalvoetbalbond (SZVB) zegt tegen de Ware Tijd dat de competitie zal worden voortgezet zodra de autoriteiten de maatregel van social distancing hebben opgeheven.

De scholieren waren nog geen twee weken bezig toen op 13 maart de SZVB noodgedwongen de competitie moest stopzetten. Volgens planning eindigt hun seizoen in mei. De SZVB had voor volgende maand ook bestuursverkiezingen in de planning, “maar op dit moment kan geen algemene ledenvergadering (alv) worden gehouden door de coronacrisis”.

Zodra het ‘normale leven’ kan worden opgepakt, vinden de bestuursverkiezingen plaats. “Afhankelijk hiervan zal een nieuw bestuur overnemen en zal het met een modus moeten komen voor de afronding van de scholencompetitie en start van het reguliere seizoen”, zegt Verwey.

Doorgaans begint de bond in mei met de normale competitie, “maar dit jaar zullen wij nog niet klaar zijn met de scholenwedstrijden”. Verwey stelt dat de twee competities niet simultaan kunnen worden afgewerkt. “Zodra er een nieuw bestuur is, zal er overleg plaatsvinden met het vorig bestuur. Ik kan hen wel adviseren, maar uiteindelijk is het een besluit van het nieuwe bestuur.”

Volgens hem zijn er afspraken met sponsors over de scholencompetitie. “Je zal dus ook met hen moeten praten om een oplossing te vinden.” De voorzittter vindt dat primair nu de gezondheid van eenieder geldt. Hij houdt er rekening mee dat de huidige omstandigheden nog enkele maanden kunnen duren. Nu wordt gewerkt aan het secretarieel en financieel verslag. “Zodra alle maatregelen worden opgeheven zullen we ready to go zijn.”

Bron:Dwt online