QN Sport+ Television N.V.

‘Vrijdag worden we kampioen!’

PARAMARIBO – Na de 3-1 overwinning woensdagavond op Yellow Birds wist Yelyco-aanvoerder Furgill Ong A Fat één ding zeker: “Vrijdag worden we kampioen!” Door de 25-20, 21-25, 25-16, 26-24 leidt zijn ploeg met 2-1 in de best-of-fivefinale van de mannen hoofdklasse.

 

Het goed opgekomen publiek in de Ismay van Wilgen Sporthal heeft op de derde set na genoten van de volleybalpartij. Het kreeg hosselplays, lange rally’s, krachtige spikes, tactische ballen en goede verdedigingskwaliteiten voorgeschoteld. De Gele Vogels met captain Leonel Mahabali, Roberto Joval, Jabez Pross, Anferney Schmeltz, Shemar Jameson en libero Jason Lesperans in de basis startten goed, maar Yelyco pakte de openingsset waarin het met Ong A Fat, Keven Sporkslede, Casey Foe A Man, Marcel Krak, Adyante Akiemboto en libero Antoine Vliet startte.

 

Yellow Birds trok de stand daarna gelijk, maar was in de derde set niet te herkennen. De vierde periode was één en al spanning. Nadat Schmeltz Yellow Birds langszij bracht (24-24), ontpopte Krak zich tot held van Yelyco. Hij scoorde eerste uit een kill en blokte vervolgens de aanval van Schmeltz. Ong A Fat onderstreept dat het resultaat van dit duel terug te halen is uit “het werken aan zaken die in game 2 verkeerd zijn gegaan. Ons blok en defence waren toen off, maar die waren vanavond ‘killing‘. Daarnaast waren we op scherp in de aanval. Vrijdag is het afgelopen”, aldus Ong A Fat.

 

DTSNV

Tegenhanger Mahabali heeft nog steeds geloof erin dat Yelyco een kopje kleiner kan worden gemaakt. “Wel niet met het spel dat we vanavond hebben geleverd. We faalden op cruciale momenten”, erkent hij. De Yellow Birds-captain onderkent dat het om een mentale kwestie gaat bij zijn team. “We moeten gewoon meer believe hebben dat we van ze kunnen winnen. Het is niet dat ze beter zijn dan ons. Vrijdag gaan we winnen”, aldus Mahabali.

Dwtonline.com