QN Sport+ Television N.V.

Vrouw doet aangifte tegen Neymar wegens verkrachting, voetballer ontkent

De Braziliaanse voetballer Neymar wordt beschuldigd van verkrachting. Zelf ontkent hij de aantijgingen. Een vrouw, van wie de identiteit geheim wordt gehouden, heeft vrijdag aangifte tegen hem gedaan bij de politie in São Paulo. 

Neymar’s zaakwaarnemers zeggen op zijn website dat hij het slachtoffer is van een afpersingspoging. Ze spreken van ,,onrechtvaardige beschuldigingen’’ en zeggen dat ze ontlastend bewijs met de politie zullen delen.

De krant O Globo en persbureaus Reuters en AP melden dat ze inzage hebben gehad in het politieverslag. De verkrachting zou op 15 mei van dit jaar hebben plaatsgehad in Parijs. De vrouw zegt dat Neymar zonder haar instemming en met geweld seks met haar heeft gehad.

De vrouw en de Braziliaanse ster zouden elkaar in Frankrijk hebben ontmoet na het uitwisselen van Instagram-berichten. Ze vertelde tegen de politie dat een assistent van de speler, genaamd Gallo, tickets naar Parijs voor haar had gekocht en een hotelkamer had geboekt, niet ver van de Arc de Triomphe. Ze zei dat Neymar daar om acht uur ‘s avonds dronken was aangekomen en haar vervolgens tot seks had gedwongen.

De vrouw ging twee dagen later terug naar Brazilië en deed daar aangifte. Ze was te aangeslagen en bang om dat in Parijs te doen, aldus het politiedossier.

Lees verder onder de foto.

Neymar bereidt zich met Brazilië voor op de Copa America.
Neymar bereidt zich met Brazilië voor op de Copa America.

Schorsing

De 27-jarige Neymar, vedette van de Franse club Paris Saint-Germain, bereidt zich momenteel met het Braziliaanse elftal voor op de Copa América die volgende week in Brazilië begint. Hij moest een paar dagen geleden zijn aanvoerdersband afstaan aan Dani Alves. Een paar weken geleden kreeg Neymar een schorsing omdat hij een toeschouwer had geslagen na de verloren Franse bekerfinale. In Europa werd hij ook geschorst, omdat hij de scheidsrechters had beledigd na de uitschakeling van PSG in de Champions League.

Ook Neymars vader zei in een reactie tegen een Braziliaanse tv-zender dat zijn zoon door de vrouw in de val is gelokt. Dat zou onder meer blijken uit berichten op WhatsApp. Hij zegt dat hij bewijzen in handen heeft dat zijn zoon wordt gechanteerd. Vader Neymar zei verder dat het moeilijke tijden voor de familie zijn en hij is bang dat de zaak uit de hand loopt.

Neymar is niet de enige stervoetballer die wordt beschuldigd van verkrachting. Ook tegen Cristiano Ronaldo, vijfvoudig wereldvoetballer van het jaar en sterspeler van Juventus, loopt een onderzoek naar een mogelijke verkrachtingszaak uit 2009. Hij ontkent de beschuldigingen.

 

 

Bron: AD.nl