QN Sport+ Television N.V.

VS bieden Rusland deal aan voor vrijlating WNBA-ster Brittney Griner

De Amerikaanse regering heeft Rusland een gevangenenruil aangeboden om WNBA-ster Brittney Griner en een andere gevangen Amerikaan te ruilen voor een Rus die vastzit in Amerika.

Het is voor het eerst dat de Amerikaanse regering in het openbaar concrete stappen heeft ondernomen om de vrijlating te bewerkstelligen van Griner, die in februari op een luchthaven in Moskou werd gearresteerd op beschuldiging van drugsgebruik en woensdag een verklaring aflegde tijdens haar proces.

Griner, die al vijf maanden in Russische hechtenis zit, heeft voor de rechtbank toegegeven dat zij vape-patronen met cannabisolie in haar bagage had toen zij in februari in Moskou aankwam. Zij voert aan dat zij geen criminele bedoelingen had en de patronen per ongeluk had meegenomen.

Tijdens haar proces woensdag zei Griner dat ze niet wist hoe de cannabisolie in haar tas terecht was gekomen, maar dat ze een doktersadvies had gekregen en dat ze overhaast had ingepakt. Ze zei dat ze op de luchthaven aan de kant werd gezet nadat inspecteurs de patronen hadden gevonden, maar dat een tolk slechts een fractie vertaalde van wat er tijdens haar verhoor werd gezegd en dat de ambtenaren haar opdroegen documenten te ondertekenen zonder uitleg te geven.

Griner kan tot 10 jaar gevangenisstraf krijgen als ze veroordeeld wordt voor drugstransport.

DTSNV

 

 

 

Bron:Espn.nl