QN Sport+ Television N.V.

VT2: Wind en asfalt blijven coureurs parten spelen, Bottas rijdt snelste tijd

De tweede vrijdagtraining op Silverstone werd als snelste afgesloten door Valtteri Bottas, maar het verhaal van de dag zijn toch de veelvuldige schuivers op het nieuwe asfalt in Engeland. Onder meer Hamilton, Vettel en Sainz zoeken het gras of de uitloopstroken op.

Na een incidentrijke eerste trainingssessie trekken de coureurs de lijn op vrijdagnamiddag gewoon door. Albon is de eerste die van de baan gaat. Net als in VT1 moet hij door het gras in Brooklands. Niet veel later zoekt ook Vettel het gras op. De Duister heeft gelukt dat zijn vleugel heel blijft tijdens zijn uitstapje. Zelfs thuisrijder Hamilton heeft moeite op een winderig en glibberig Silverstone. In de bochtencombinatie Maggotts en Becketts gaat hij van de baan. Uiteindelijk is het Bottas die de openingsfase leidt, voor Verstappen en Gasly.

(Tekst loopt door onder de foto)

Ook Lewis Hamilton heeft moeite met de lastige omstandigheden.

De volgende die van het asfalt gaat is Sainz.”Een klein uitstapje, zonder gevolgen”, zoals hij het zelf omschrijft over de boordradio. Nadien schakelen de teams zoals gebruikelijk over op de long runs. Norris’ long run begint echter niet zoals gewenst, want ook hij gaat, zoals al eerder vandaag, van de baan. Ongeveer gelijktijdig komt Romain Grosjean voor het eerst deze sessie op het circuit. Hij heeft tot dan in de pits gestaan met een hydraulisch lek.

Lewis Hamilton is de eerste coureur die voor een tweede keer deze sessie van de baan gaat. Hij doet dat op dezelfde plek als een half uurtje eerder. Met nog vijftien minuten op de klok staat Ricciardo plots stil. “De wagen schakelde gewoon uit”, meldt hij het team. Tijden worden er in de slotfase van VT2 amper nog verbeterd. Zo sluit Valtteri Bottas de sessie als snelste af, voor teamgenoot Hamilton. Gasly is opnieuw de snelste Red Bull op de vijfde plek, voor Norris en Verstappen.

(Uitslag van de training onder de foto)

Vettel maakt, gelukkig voor hem zonder schade, een uitstapje door het gras.

 

 

Bron: Formule1.nl