QN Sport+ Television N.V.

‘Waarom AC Milan het geduld van Ziyech en Chelsea op de proef stelt’

AC Milan stelt het geduld van Hakim Ziyech volgens Engelse en Italiaanse media op de proef. De 29-jarige ex-Ajacied wil deze zomer vertrekken bij Chelsea, maar vooralsnog komt een transfer niet van de grond.

Ziyech wordt al langer gelinkt aan Milan, maar concreet is de overstap drie weken voor het einde van de transferperiode nog altijd niet geworden. Het leidt volgens The Evening Standard tot frustratie bij de Marokkaanse linkspoot, die zijn vertegenwoordiger nu de opdracht zou hebben gegeven rond te kijken voor andere opties.

Italiaanse media weten waarom Milan geen haast maakt met de komst van Ziyech. De kampioen van Italië trok met Club Brugge-sterspeler Charles De Ketelaere al een aanvallende middenvelder aan, waardoor het versterken van die positie geen prioriteit meer heeft. Daarnaast vormen de eisen van Chelsea een obstakel in de onderhandelingen.

Eigenaar Todd Boehly wil volgens Engelse media namelijk cashen voor Ziyech, waardoor voor Chelsea alleen een verhuur met verplichte optie tot koop bespreekbaar is. Milan wil echter niet vast zitten aan een definitieve deal, weet onder meer Sky Sport Italia. Daarom wachten de Rossoneri rustig af tot het einde van de transferperiode nadert.

 

DTSNV

Heeft Ziyech dan nog steeds geen andere club gevonden, dan doet Chelsea mogelijk alsnog water bij de wijn. Het heeft wel tot gevolg dat de voormalig speler van SC Heerenveen, FC Twente en Ajax nog altijd in de wachtkamer zit. Van manager Thomas Tuchel hoeft Ziyech overigens niet weg. Zijn contract loopt nog drie jaar door.

vi.nl