QN Sport+ Television N.V.

Wales rekent op Bale tegen Oranje en mikt op eerste WK-deelname sinds 1958

Wales heeft donderdag de selectie bekendgemaakt voor de Nations League en de finale van de play-offs die rechtgeven op een ticket voor het WK in Qatar. De opponent van Oranje roept Gareth Bale ondanks zijn gebrek aan speeltijd bij Real Madrid gewoon op. Daarnaast koos bondscoach Robert Page voor een debutant.

 

Op 14 juni komt Wales naar Nederland voor het duel met Oranje. Daarvoor ontmoet het het Nederlands elftal al in Cardiff op 8 juni. Om dat duel heen staan nog wedstrijden tegen Polen en België gepland. Bale is daar in ieder geval bij. Onlangs baarde de aanvaller opzien door na slechts twee duels in een halfjaar bij De Koninklijke tóch op te draven voor zijn land. Met twee schitterende doelpunten hielp de linkspoot Wales langs Oostenrijk in de halve finale van de play-offs voor het WK in Qatar.

 

Tussendoor zal Wales nog decor zijn van een play-off-finale tegen Oostenrijk of Oekraïne. Voor het eerst sinds 1958 kan het land zich voor het mondiale eindtoernooi plaatsen en dus waren alle ogen gericht op de bekendmaking van de selectie.

 

DTSNV

Meest opvallende naam was die van Nathan Broadhead. De 24-jarige spits is een debutant in de selectie. Broadhead staat onder contract bij Everton, maar werd verhuurd aan Sunderland. Voor die club maakte hij dertien goals in 26 wedstrijden. Het resulteerde in een finale op Wembley. Daarin kan Sunderland promotie naar de championship bewerkstelligen.

vi.nl