QN Sport+ Television N.V.

Washington Nationals nodigt Joe Biden uit om presidentstraditie voort te zetten

WASHINGTON – Honkbalclub Washington Nationals heeft de aanstaande Amerikaanse president Joe Biden uitgenodigd om de eerste bal te werpen op de openingsdag van het nieuwe seizoen in de MLB.

Het is een traditie dat de zittende president tijdens zijn ambtstermijn een keer de ’first pitch’ doet. De huidige president Donald Trump, die het in de Amerikaanse verkiezingen van afgelopen week moest afleggen tegeb Biden, brak met die ruim 100 jaar oude traditie. Alleen Jimmy Carter liet het verrichten van de ’first pitch’ in de Major League als president ook lopen.

„We kijken ernaar uit om ’President-Elect’ Biden te verwelkomen op de openingsdag van het seizoen 2021”, schrijft Washington Nationals op Twitter. „We hebben heel veel zin om de lange traditie van zittende presidenten die de eerste bal gooien bij ons nationale tijdverdrijf in de hoofdstad van ons land voort te zetten.”

Eerder gegooid

Biden wordt de 46e president van de Verenigde Staten. Hij neemt het ambt op 20 januari over van Trump. Het is de bedoeling dat de Nationals op 1 april aan het seizoen beginnen tegen New York Mets. Als vicepresident onder Barack Obama gooide Biden in 2009 al eens de eerste bal in het MBL-seizoen, toen in het stadion van Baltimore Orioles.

Telesport