QN Sport+ Television N.V.

Wat een ontknoping: Lacazette zorgt voor enorm feest bij Arsenal

Arsenal heeft donderdagavond in extremis een belangrijke Premier League-zege geboekt. Alexandre Lacazette liet de Londenaren in de 95ste minuut juichen.

Twee weken geleden stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar. Toen wist Arsenal in Molineux met 0-1 te winnen. Ondanks een redelijk vroege rode kaart van Gabriel Martinelli sleepten The Gunners de zege op Molineux uit het vuur dankzij een treffer van Gabriel Magalhães. Donderdag leek de Braziliaanse verdediger juist de schlemiel te worden.

Na een zwakke pass van Gabriel kon Hee-Chan Whang profiteren en de 0-1 maken. De thuisploeg ging daarna hard op zoek naar de gelijkmaker. De formatie van Mikel Arteta produceerde daarbij wel mogelijkheden, maar zoals zo vaak dit seizoen hield José Sa zijn doel lange tijd schoon.

De Portugese doelman van Wolves leek op weg naar zijn tiende clean sheet in de Premier League, maar in de slotfase ging het nog mis voor de bezoekers. Invaller Nicolas Pépé prikte de 1-1 binnen. In de extra tijd sloeg Arsenal nog eens toe: Lacazette werkte via de arm van de doelman binnen en bezorgde de thuisploeg zo tóch nog de drie punten.

 

Arsenal doet zo uitstekende zaken in de race om de Champions League-tickets. De ploeg van Arteta staat nu vijfde, met één punt minder dan Manchester United, maar Arsenal heeft nog wel twee wedstrijden meer te spelen.

vi.nl