QN Sport+ Television N.V.

WBC walst over Papatam

Walking Boyz Company heeft zondagavond niets heel gelaten van Papatam. In de slotwedstrijd van de eerste speelronde van de eerste divisie van de Surinaamse Voetbalbond werd met 6-0 gezegevierd.

Vangelino Sastromedjo opende na zestien minuten de score voor WBC en in de 29ste minuut verdubbelde de Braziliaan Waldemir Moreas Pahleta de voorsprong. Na de rust – in de 56ste en 67ste minuut – zorgde ditzelfde duo voor de 3-0 en 4-0, waarna in de 69ste minuut Gillian Maatrijk het handje vol maakte.

Alvaro Verwey, zoon van WBC-trainer Eugène Verwey, bepaalde de eindstand op 6-0 in de 83ste minuut. De achttienjarige aanvaller was in de 69ste minuut ingevallen voor Sastromedjo. Verwey junior heeft in 2016 stage gelopen in Argentinië bij Boca Juniors en zat tot eerder dit jaar nog in Denemarken bij Vejle Boldklub, die hem in januari voor de tweede helft van het seizoen 2016-17 had ingelijfd. Hij speelde voor zowel het U19- als het eerstedivisieteam van Vejle Boldklub. In juni 2017 maakte de club bekend dat zijn wegen en die van Verwey scheidden.

Door deze eclatante winst is WBC koploper met drie punten en een doelsaldo van +6. Ook Notch, dat zondag met 3-0 won van SNL, Voorwaarts en Nishan ’42 hebben drie punten, maar een minder doelsaldo: +3, +1 om +1. Daarna volgen Leo Victor, Politie Voetbalvrienden, landskampioen Inter Moengotapoe en Transvaal met elk één punt, gevolgd door West United, Robinhood, SNL en Papatam, alle met nul punten. Ook Botopasi heeft nog geen punten, maar deze ploeg was vrijgeloot in de eerste ronde. Botopasi speelt op 29 oktober tegen Papatam. De tweede speelronde vangt vier dagen daarvoor aan met het duel tussen Robinhood en PVV.

dwtonline.com