QN Sport+ Television N.V.

‘We blijven werken richting de top’

Het liet enige tijd op zich wachten, maar uiteindelijk was op vrijdag 29 mei zover; Jairzinho Rozenstruik stond de surinaamse pers te woord gedurende een persconferentie betreffende het gevecht tegen Francis N’Gannou.

Los van QN – Sports was de pers eveneens vertegenwoordigd door ATV, ABC, STVS, De ware tijd en radio 10. Op de vraag waarom de vechter nauwelijks bereikbaar was voor de pers, gaf Bigi aan dat dit te maken had met de immense drukte richting het gevecht. Verder vroeg hij aan de pers of het mogelijk is in de toekomst rekening ermee te houden dat dat hij in de laatste 10 dagen nauwelijks tot niet beschikbaar kan zijn voor de pers. In het verlengde hiervan is besproken dat er in de toekomst een ‘digitale’ persconferentie gehouden wordt.

Ten aanzien van het recente verlies geeft Jairzinho aan het heel jammer te vinden dat het er zo aan toe is gegaan, maar dat hij er inmiddels overheen is; de focus ligt nu op de toekomst. Trainer Michael Babb voegt toe dat team Bigi nog altijd richting de top en richting de titel haar plannen maakt, maar is natuurlijk ook afhankelijk van de UFC.

Ten aanzien van een rematch tegen Overeem geeft Rozenstruik aan hier minder in geinteresseerd te zijn, omdat hij dat voor nu als een gepasseerd station ziet. Wat nu moet gebeuren, is over enkele dagen weer volop in training gaan en wachten op de volgende vechtaanbiedingen van de UFC.

Het ligt volgens het management team in de bedoeling dat de surinaamse UFC-  vechter in dit kalenderjaar nog op zijn minst 2 keer vecht, waarvan het 1ste gevecht al in het midden van de maand juli kan zijn.