QN Sport+ Television N.V.

‘ We gaven het zelf uit handen’

De wijze waarop Inter Moengotapoe het Caraibische clubkampioenschap enkele jaren geleden uit handen gaf, is trainer Jozef Joekoe zonder enige twijfel bijgebleven. De oefenmeester vindt dat zij superieur waren tegenover de latere kampioen, Francisquin (Martinique). Echter zou de surinaamse landskampioen falen en zou een stukje geschiedenis uitgesteld worden tot een ander moment.

Joekoe geeft in gesprek met QN – sports aan dat de club ook dit keer voor het allerbeste gaat; na een analyse gemaakt te hebben van de tegenstanders in de poule, moet het naar zijn zeggen mogelijk zijn deze te verslaan om een plek in de kwartfinales te bemachtigen. De coach geeft wel toe dat deze selectie wat minder sterk is dan de selectie van toen, waar sterspeler Stefano Rijssel nog deel van uitmaakte.

 

Op weg naar het toernooi heeft Joekoe de nodige aankopen laten doen; zo is Ervin Tjon A Loi tesamen met Rievaldo Doorson overgenomen van West United, terwijl de jonge Urano Morris de overstap maakt van Bintang Lair (alle 3 zijn in het verleden Transvaler geweest)

De selectie van Inter Moengotapoe ziet er als volgt:

Doel:  Obrendo Huiswoud, Hugo Daniel

Verdediging:  Ervin Tjon A Loi. Giovanni Asabigi, Anduello Amoeferie, Naldo Kwasie(c) , Urano Morris, Djerobe Linga, Joel Baja

Middenveld: Sercinho Eduards, Miquel Darson, Vitorino Pinas, Jerrel Wijks, Donnagey Fer, Giovanni Waal, Kibo Eduards

Aanval: Romeo Kastiel, Rievaldo Doorson, Kareem Kwasie, Damien Brunswijk, Miguel Molle

Tecnische staf: J. Joekoe (trainer)
R. Apoetite (assistant-trainer)
Medische staf: A.Nagelbloem((masseur)
F.Emanuel (teamarts)
P.Winter (teambegeleider)
A.Nadin (materialman)
R.Kwassie (ondervoorzitter)

Inter Moengotapoe zit ingedeeld in poule A met O&M FC ( Santo Domingo), Flames United SC ( St.Maarten) en Metropolitan FA ( Puerto Rico).

De club vertrekt in de nacht van 12 op 13 mei richting Santo Domingo, dat dit jaar de gastheer is.