QN Sport+ Television N.V.

‘We hebben weer bewezen dat we beter zijn’

PARAMARIBO – Yelyco is voor de tiende keer op rij volleybalkampioen geworden van Suriname. In de beslissende vijfde finalewedstrijd kreeg rivaal Yellow Birds woensdagavond in een tjokvolle Ismay van Wilgen Sporthal met 25-16, 25-22, 33-31 op haar broek. “Yellow Birds zegt steeds dat ze beter zijn dan ons, maar we hebben weer bewezen dat wij beter zijn”, zegt Keven Sporkslede, die tot Most Valuable Player werd uitverkoren. Hij maakte trouwens ook het kampioenspunt. “Na Gado bing wan’ ing so”, refereert Sporkslede naar het kampioenspunt.

 

Yelyco was zonder meer de agressor. In de derde tevens enige spannende set werd gestart met een 8-1 voorsprong. De Gele Vogels hergroepeerden zich voordat de stand elf keren gelijk was. Sporkslede maakte de laatste twee punten. “We hebben de circel van tien afgesloten en zullen een aanvang maken met een nieuwe”, zegt succescoach Verdy Getrouw. Naar zijn zeggen zullen de jonge jongens als Zercinio Wilson, Emmanuel Baumgard moeten overnemen van captain Furgill Ong A Fat, Antoine Vliet en Sporkslede.

 

Tegenhanger Fernando Rigters wijt het verlies van Yellow Birds toe aan “mentaal overwicht en druk. We zijn begonnen met een achterstand en zie het zo dat een ‘jeugd team’ het heeft moeten opnemen tegen een kampioen van negen jaren”, onderkent de Yellow Birds-coach.Onzekerheid bij zijn spelers en de ervaring van Yelyco heeft naar zijn zeggen de doorslag gebracht. “Yelyco is verdiend kampioen geworden.” Yelyco is na Lyzecks het tweede team in de geschiedenis van het mannenvolleybal dat tien titels achtereen heeft gewonnen.

 

DTSNV

Het was overigens de derde keer op rij dat ploegen de best-of-five finaleserie uitspeelden. Vóór het duel werd één minuut stilte in acht genomen voor overleden oud volleybalmakkers. Lloyd Sedoc, Giovanni van Dillenburg, Ramsay Groman en Omar Peiter werden gememoreerd. De Surinaamse Volleybalbond heeft in de afgelopen playoff ondersteuning genoten van het Surinaams Olympisch Comité, het directoraat Sportzaken, Nana Resources en Fernandes Autohandel.

Dwtonline.com