QN Sport+ Television N.V.

Wedstrijd Robinhood-Notch voortijdig beëindigd

PARAMARIBO — Robinhood heeft zaterdag de leiding in de eerste divisie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) overgenomen van titelverdediger Inter Moengotapoe. ‘Bin’ heeft vijftig competitiepunten, de Moengonese club 49. In het Franklin Essed Stadion werd de wedstrijd van Robinhood tegen Notch na de zesde minuut door scheidsrechter Shaquille Jokil afgefloten vanwege het feit dat het Moengonese team met slechts zeven spelers op het veld stond.

Don Tuur had Robinhood al vroeg in de partij op voorsprong gebracht. Notch-doelman Marfier Hupsel kreeg vlak na het doelpunt liespijn en kon niet verder. Volgens het reglement van de SVB en de Wereldvoetbalbond mag een wedstrijd starten als een team minimaal acht spelers op het veld heeft. Als dat aantal gedurende de wedstrijd minder wordt, wint de tegenstander reglementair. Robert Obergh, Head of Referees bij de SVB, bevestigt tegenover de Ware Tijd dat conform de regels Robinhood heeft gewonnen.

“We moeten altijd streven naar kwaliteit in de competitie. Dat spelers niet verschijnen en wedstrijden vroeg worden afgefloten is daarom jammer”

Robinhood-coach Roberto Gödeken.

Aanvankelijk zouden de roodgroenen tegen de Politie Voetbalvrienden (PVV) moeten spelen. Het gewijzigde schema kregen de verenigingen en scheidsrechters deze week van de competitieleider. Hoewel volgens Obergh het aangepaste programma de planning in de war brengt, vindt hij het wegblijven van teams onsportief. “Men moet met harde maatregelen komen in het vervolg. Het is niet gezond voor het Surinaamse voetbal”, aldus Obergh.

Robinhood-coach Roberto Gödeken zegt dat hij dit voor het eerst meemaakt. Hij praat over “een serieuze zaak”. “We hebben dit niet nodig in ons voetbal. Het is triest! We moeten altijd streven naar kwaliteit in de competitie. Dat spelers niet verschijnen en wedstrijden vroeg worden afgefloten is daarom jammer.”

DTSNV

Dat zijn ploeg zich snel moest voorbereiden om te spelen tegen een ander team heeft hij als “vervelend” ervaren. “Maar als sporters hebben wij ons kunnen voorbereiden op Notch, maar het blijft een beetje lastig.” Woensdag speelt Robinhood volgens het nieuwe schema tegen PVV en in het weekend volgt de laatste competitiewedstrijd tegen Notch.

 

 

Bron:Dwtonline.com