QN Sport+ Television N.V.

Wedstrijden WK komen in gevaar

De wedstrijd van Nederland tegen Australië, tijdens het WK voetbal in Brazilië, wordt mogelijk elders gespeeld. Er zijn financiële zorgen bij de huidige gastheer Porto Alegre.

Volgens de burgemeester van die stad is er extra geld nodig om alle faciliteiten voor onder meer media en sponsors op tijd klaar te krijgen.

Dinsdag staat er een stemming voor een wet gepland waarbij bedrijven die investeren in het stadion geen belasting hoeven te betalen. “Als deze wet niet wordt aangenomen, dan komen er geen WK-wedstrijden in Porto Alegre”, aldus burgervader Jose Fortunati tegen de Braziliaanse zender Radio Gaucha. “We kunnen de zaak anders niet financieren. Er is geen plan B, C of D. Dit is de enige optie.”

FIFA in Rio
De FIFA is sinds zondag in Rio de Janeiro om de situatie te bespreken rondom de stadions in Porto Alegre en Sao Paulo, waar de openingswedstrijd wordt gespeeld. Tegen maandag of dinsdag “zouden we positieve informatie moeten ontvangen over deze twee steden”, aldus secretaris-generaal Jerôme Valcke.

Het probleem in Sau Paulo centreert zich in de Arena Corinthians vooral rondom mediafaciliteiten. “Met nog slechts tachtig dagen te gaan moeten we zorgen dat we kunnen presteren en dat we tijdelijke faciliteiten op tijd kunnen installeren.”

Nederland – Australië, 18 juni
Naast Nederland – Australië (18 juni) staan er in Porto Alegre nog vier duels gepland: Frankrijk – Honduras (15 juni), Zuid-Korea – Algerije (22 juni), NIgeria -Argentinië (25 juni) en één duel in de tweede ronde (winnaar Groep G – nummer twee Groep H).

NOS.nl