QN Sport+ Television N.V.

Weer hoofdrol voor Depay

Memphis Depay heeft met een doelpunt en een assist bijgedragen aan de overwinning van Olympique Lyon op Amiens (3-0).

De aanvaller stelde na een half uur spits Mariano Diaz in staat de openingstreffer binnen te schieten. In de slotfase nam Lyon afstand van de nummer veertien van de Franse competitie.

Op aangeven van Bertrand Traoré tikte Depay bij een snelle uitbraak in de 83e minuut de 2-0 binnen. Twee minuten later maakte Traoré, oud-speler van Vitesse en Ajax, de derde van de thuisclub. Kenny Tete bleef op de bank bij Lyon, dat is opgeklommen naar de derde plaats in de Ligue 1. Achter de ongenaakbare koploper Paris Saint-Germain strijdt Lyon met AS Monaco en Olympique Marseille om de twee andere tickets voor de Champions League.

Depay maakte kort voor de interlandperiode de winnende treffer tegen Marseille (3-2). Hij leidde Lyon met twee doelpunten langs Toulouse (2-0) en blonk vorige week tegen FC Metz uit met een doelpunt en liefst vier assists (5-0).