QN Sport+ Television N.V.

’Weergaloze en inspirerende’ Sifan Hassan vlaggendrager bij sluitingsceremonie Olympische Spelen

Een geweldige eer voor Sifan Hassan. De Nederlandse atlete draagt zondag tijdens de sluitingsceremonie van de Olympisch Spelen de Nederlandse vlag.

„Sifan is een sportvrouw met een waanzinnig inspirerend verhaal die haar favorietenrol in Tokio glansrijk waarmaakt”, verklaart chef de mission Pieter van den Hoogenband de keuze voor Hassan. „Ze heeft op een weergaloze manier olympisch goud gewonnen op de 5.000 meter. En dat enkele uren nadat ze, ondanks een val, haar serie op de 1.500 meter won.”

De 28-jarige atlete deed de hele wereld versteld staan toen ze liet weten in Tokio op zowel de 1.500 meter, de 5.000 meter en de 10.000 aan de start te zullen verschijnen. Op de kortste afstand veroverde Hassan een bronzen plak en een paar dagen daarvoor veroverde ze met groot machtsvertoon ook al een historische, gouden medaille op de 5.000 meter. Het betekende het eerste atletiekgoud voor Nederland sinds Ellen van Langen op de Spelen van Barcelona in 1992. Zaterdagmiddag staat de tien kilometer op het programma en gaat ze wederom op jacht naar eremetaal.

 

Volgens Van den Hoogenband heeft Hassan laten zien de allerbeste te zijn. „Sifan volgt haar eigen pad. En haar prestaties blijven niet onopgemerkt. Zeker omdat ze zo presteert in een sport waarin mondiaal enorm veel concurrentie is. Dat inspireert velen ter wereld. Volgens mij kunnen wij ons als TeamNL geen betere sportvrouw wensen om namens ons de vlag te dragen tijdens de sluitingsceremonie.”

Hassan is trots dat ze zondag de Nederlandse vlag het stadion in mag dragen. „Ik vind het een eer dat Pieter mij vroeg. Ik heb een heel druk schema deze week en focus me op mijn prestaties. Maar ik kijk er wel echt naar uit om morgenavond met de vlag het stadion in te lopen. We hebben hier heel mooie prestaties geleverd en het is echt bijzonder om dan de vlag te mogen dragen namens alle sporters van TeamNL.”

Telesport