QN Sport+ Television N.V.

Weergaloze Wiggins brengt Warriors op matchpoint in NBA Finals

Golden State Warriors heeft nog een overwinning nodig om het kampioenschap in het 75e NBA-seizoen op hun naam te schrijven. De Warriors profiteerden van een dramatisch laatste kwart van Boston Celtics. Door de 104-94 overwinning staan de Warriors op 3-2 in de finaleserie en kunnen ze het aanstaande vrijdag afmaken in Boston.

De eerste minuten van de wedstrijd zijn direct voor de Warriors. Het tempo ligt hoog en de thuisploeg komt tot makkelijke scores. De Celtics lopen zich vaak vast tegen de verdediging van de Warriors en ook de gebruikelijke scorers Jayson Tatum en Jaylen Brown komen er nog niet aan te pas.

Een meevaller voor Boston Celtics is dat het schot van buiten de driepuntlijn niet valt voor de Warriors. Daarmee blijft na twee kwarten de achterstand beperkt.

Derde kwart
Na rust knallen de Celtics de kleedkamer uit en wordt met een 10-0 run. Door die run wordt het verschil teruggebracht tot twee punten verschil.

Na drie kwarten spelen zitten de Steph Curry en Klay Thompson nog niet goed in wedstrijd. Anders dan de grote Curry-show in wedstrijd vier, valt het schot nu totaal niet. Voor het eerst sinds 2018 overkomt het de topschutter dat hij een wedstrijd eindigt zonder ook maar een driepunter te maken.

Weergaloze Wiggins
Andrew Wiggins is de speler van wie de punten moeten komen en zet een van zijn beste wedstrijden neer van deze play-offs met 26 punten en 13 rebounds. Daar bovenop staat hij verdedigend zijn mannetje door Celtics-topscorer Tatum onschadelijk te maken in de tweede helft.

Als de Celtics weer langs zij komen neemt Warriors hoofdcoach Steve Kerr een time-out om de koppen even bij elkaar te steken. Na de adempauze weten de Warriors uit een ander vaatje te tappen, waarna de wedstrijd gelijk opgaand verder gaat.

DTSNV

Poole-party
De thuisploeg komt in diezelfde derde periode zelfs nog op een voorsprong als Jordan Poole, met een tiende seconde op de klok en van ver buiten de driepuntlijn, de bal via het bord door de ring laat gaan.

In het laatste kwart vallen de Celtics volledig stil. De ploeg onder leiding van Ime Udoka leidt veel balverlies en creëert nog weinig goede schotkansen. Als Thompson twee driepunters binnenschiet is het gat geslagen en stevenen de Warriors af op een overwinning. Een vlammende poster dunk van Wiggins, waarna hij zijn slachtoffer Derrick White even nakijkt, is de nekslag.

 

 

 

Bron:Espn.nl