QN Sport+ Television N.V.

Welgeslaagde meet & greet tussen lokale pers en Natio

In de late ochtenduren van woensdag 1 juni heeft er een ‘Meet & greet’ plaatsgevonden in et SVB – gebouw aan de Owru Cul. Hiermee heeft men voor een stap richting een betere communicatie tussen de surinaamse sportpers en de nationale selectie van Suriname.

Voordat de pers toegang kreeg tot de selectie, kreeg Stanley Menzo nog enkele vragen als bondscoach. Op de vraag of de onenigheid die verkeert in het spelerskamp van Jamaica in het voordeel kan werken voor Suriname, liet hij in het midden; het zou eventueel kunnen, maar even goed ook niet. Over de tegenstander Jamaica zegt Menzo verder dat hij de Reggae Boyz wel eerder heeft zien voetballen op de televisie. De oefenmeester ziet in Jamaica een heel sterke ploeg die goed kan voetballen, maar ook makkelijk op de counter kan spelen; ook fysiek ziet Menzo een sterke tegenstander voor zaterdag aanstaande. Tenslotte zegt Menzo wel dat Suriname geen rede heeft om bang te zijn voor de tegenstander.

 

Een van de 1ste spelers toegevoegd uit de diaspora is Calvin Leerdam; de 31-jarige multi-functionele voetballer speelt sinds het nieuwe seizoen voor LA Galaxy en voelt zich topfit. Hij spreekt van een gezonde sfeer binnen de groep en is bijzonder blij met alle ontwikkelingen. Op de vraag wie Koolwijk moet vervangen op het middenveld in defensief opzicht, deinst Leerdam er zeker niet voor terug invulling aan die positie te geven.

 

Omdat hij vrij weinig speeltijd kreeg bij zijn club, heeft de inzichtrijke veteraan Ryan Koolwijk een stop gezet achter zijn voetbalcarriere en dit ondanks hij zich nog erg fit voelt. Toen aan hem gevraagd werd de technische staf van Natio te versterken, heeft hij niet geaarzeld en is erg verheugd Natio zo verder van dienst te zijn. Koolwijk is bijzonder blij met de ontwikkelingen binnen Natio, maar geeft aan de factor tijd niet hun beste vriend is.

 

DTSNV

Ook Dion Malone is het hierover eens; het is volgens hem jammer dat er niet voldoende ruimte en tijd is voor de spelers elkaar beter te leren kennen op het veld. De NAC – verdediger die met zijn club verzaakte te promoveren naar de eredivisie, speelde fantastisch op de Gold Cup in 2021 en is na de periode onder Dean Gorre nog altijd goed op koers voor een basisplek.