QN Sport+ Television N.V.

Wenger blijft het vertrouwen in zijn ploeg houden

Arsene Wenger heeft er vertrouwen in dat Arsenal morgenavond (woensdag) een goede prestatie kan neerzetten tegen Manchester United. De trainer droomt nog altijd van de landstitel en verwacht, na de pijnlijke 5-1 nederlaag tegen concurrent Liverpool van afgelopen weekend, een reactie van zijn ploeg.

“Ik denk dat het duel tegen Liverpool een ongelukje was”, zegt de Franse trainer op de clubsite. “Zo willen we het ook behandelen. We zullen morgen reageren op een positieve manier, daar heb ik vertrouwen in. Onze vorm in thuisduels zal beslissend zijn. Tot nu toe waren we verdedigend heel stabiel. We moeten ons realiseren hoe goed we het tot nu toe gedaan hebben”, aldus Wenger, die zijn team morgen geconfronteerd ziet met ex-Gunner Robin van Persie. “Hij is een geweldige speler. Bepalend gaat worden hoe goed we hem verdedigen.”

Op zomeraanwinst Mesut Özil luidde na de pijnlijke nederlaag kritiek in de Engelse media. De spelerverdelder gaf niet thuis op bezoek bij Liverpool en leidde door balverlies twee tegengoals in. Wenger neemt het echter op voor zijn pupil. “Hij was net als de rest van het team zaterdag. Hij werkt heel hard op de training en doet zijn best om te wennen aan de Premier League. Ik vind hem een exceptionele speler.”

“De Premier League winnen zou een geweldige beloning zijn, maar er is nog een lange weg te gaan. We hebben snel de neiging om te vergeten hoe goed we zijn als het minder gaat, maar we hebben heel hard gewerkt. Deze spelers verdienen het succes”, aldus de trainer.

Bron: FCupdate.nl