QN Sport+ Television N.V.

Wenger treedt in de voetsporen van Van Basten bij FIFA

De nieuwe werkgever van Arsène Wenger (70) luistert niet naar de naam Bayern München, maar naar FIFA. Wenger gaat bij de wereldvoetbalbond aan de slag als hoofd van de afdeling mondiale voetbalontwikkeling.

Wenger wordt als Chief of Global Football Development verantwoordelijk voor de internationale groei van de sport, zowel bij de mannen als bij de vrouwen.

De oud-coach van onder meer AS Monaco (1987-1994) en Arsenal (1996-2018) krijgt ook de leiding over technische zaken, waarbij hij zal samenwerken met spelregelcommissie IFAB.

Van Basten

Die laatste rol lijkt sterk op die van Marco van Basten, tussen 2016 en oktober vorig jaar. Van Basten bemoeide zich als Chief Officer for Technical Development onder meer nadrukkelijk met de invoering van video-arbitrage.

Marco van Basten werkte tot oktober 2018 bij FIFA.

Wenger leek een voorname kandidaat om het stokje van de ontslagen Niko Kovac over te nemen bij Bayern München. Volgens de Fransman was hij echter nooit in de running. “Ik ben benaderd, maar ik ben geen kandidaat voor die baan”, zei Wenger tegen beIN SPORTS.

Hij gaf tegelijkertijd ook aan dat hij nog niet per se klaar is met coachen en sluit op dat vlak ook nog niets uit.

Bij Bayern neemt Hansi Flick, tot tien dagen geleden nog assistent van Kovac, voorlopig de honneurs waar.

 

 

Bron: NOS.nl