QN Sport+ Television N.V.

Wereldkampioen Fabio Quartararo langer bij Yamaha in MotoGP

De Franse motorcoureur Fabio Quartararo, wereldkampioen in de MotoGP, rijdt ook de komende twee jaar voor het Yamaha-team. De 23-jarige Quartararo heeft zijn contract verlengd tot eind 2024. Hij veroverde vorig jaar zijn eerste wereldtitel in de koningsklasse en voert ook nu het WK-klassement weer aan.

Quartararo rijdt sinds 2019 in de MotoGP. Na twee jaar bij het satellietteam van Yamaha stapte hij vorig jaar over naar het Japanse fabrieksteam. De coureur boekte vooralsnog negen overwinningen in de hoogste klasse. Vorig jaar won hij de TT van Assen.

„In deze fase van mijn carrière neem ik wat langer de tijd om over zulke beslissingen na te denken”, zei de Fransman over zijn contractverlenging. „Ik geloof in het MotoGP-project van Yamaha en ik voel dat dit team heel erg gemotiveerd is. Nu we hebben bevestigd samen door te gaan, kunnen we ons weer volledig focussen op dit seizoen.”

DTSNV

Na acht grands prix heeft Quartararo aan kop van het WK-klassement 8 punten voorsprong op de Spanjaard Aleix Espargaro. Komend weekeinde vindt de Grote Prijs van Catalonië in Barcelona plaats.

 

 

Bron:Telegraaf.nl