QN Sport+ Television N.V.

Werner Blackson: ‘ Grootste probleem lag in de as van het team’

De Concacaf voetbalkampioenschappen zitten er voor de u-20 selectie van Suriname op; in de groepsfase ging het waar toch enige hoop op succes mee bestond, helemaal mis en de jongen verlaten het toernooi puntenloos.

Coach Blackson is zeer teleurgesteld over de prestaties, omdat hij dit niet heeft zien aankomen; los van de wedstrijd tegen Mexico hebben zijn jongens het steeds weer zelf in de hand gewerkt door de gecreeerde kansen onbenut te laten. Blackson vertelt verder niet de beschikking over een echte spits te hebben gehad en dat heeft volgens hem ook zijn parten gespeeld in de afronding.

De oefenmeester meent dat er lang is gezocht naar een echte spits, maar kon er geen vinden in deze leefdtijdsklasse. In Suriname liep het allemaal nog heel goed in de oefenwedstrijden, in Honduras op dit niveau echtere niet , aldus Blackson die er zeker van is dat een echte spits voor betere resultaten zorgen zou.

 

Dat er potentie zit in de groep is een feit ,gaat Blackson verder. Maar volgens hem heeft de hele as aandacht nodig in de toekomst; gedurende de wedstrijd waren er problemen met de doelman, het centrale duo en ook de spits.

 

Ook vind de coach dat er op zijn minst 2 keer per jaar tegen opponenten van dit niveau gevoetbald moet worden; alleen tegen lokale clubs voetballen zal je nergens brengen. Uiteindelijk is Blackson niet helemaal ontevreden als hij terugkijkt op het toernooi; de doelstelling is niet bereikt, maar hij heeft de ploeg wel positieve dingen zien doen in voetballend opzicht. Belangrijk en bevredigend voor de coach is dat hij niet hoeft te zoeken naar de oorzaak van de slechte prestaties, maar dat ze gewoon aangepakt moeten worden.

 

DTSNV

De selectie is inmiddels weer op de weg terug; in Miami volgt een tussenstop om in de vooravond met de American Airlines richting Suriname te vliegen.